Борисов: За армията трябва да се вземе това, което е ефикасно, евтино и съвместимо с НАТО

09 Авг 2018 14:12
Борисов: За армията трябва да се вземе това, което е ефикасно, евтино и съвместимо с НАТО Борисов: За армията трябва да се вземе това, което е ефикасно, евтино и съвместимо с НАТО

Военнослужещите ни са едни от най-добрите, трябва да имат още по-добро въоръжение и това е нещо, по което работим, заяви министър-председателят Бойко Борисов, който днес присъства на закриването на многонационалната съвместна подготовка „PLATINUM LION 2018” на Учебен полигон „Ново село“.

 

Премиерът напомни за проектите за кораби, за сухопътни машини и за подмяна на бойната ни авиация, за които трябват няколко милиарда. По думите му е важно да се вземе това, което е ефикасно, евтино и съвместимо с НАТО.

 

„С тази съвместна база ние даваме възможност не само на Балканите, а и на Черноморския регион, да води занятия, да се подготвя за възпиране, за отбрана, както и за различни други операции. Начинът на мислене - да се бием помежду си, се променя в общ начин на мислене - да знаем колко всеки един от нас е подготвен и заедно да изграждаме отбранителната система на Балканите и региона“, каза още Борисов.

 

 

На въпрос на медиите премиерът обърна внимание колко много средства се отпускат за развитие на българските общини. Вчера в Министерския съвет беше кметът на Сопот, който лично благодари за помощта от държавата към общината.

 

Премиерът изтъкна, че скоро ще стане готово Антимовото крило на Троянския манастир, който е символ на Троян, а отделно са отпуснати пари и за инфраструктурата в града. В Гоце Делчев няма нещо ненаправено, изтъкна Борисов и добави, че се отпускат средства и за метрото в столицата, както и за културна и градска инфраструктура в Пловдив. Според него е естествено за там, където живеят най-много хора, да се отделят най-много средства.

Червено
© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu