Борисов за 110 млн лева на общините: Там, където живеят най-много хора, се отделят най-много средства

09 Авг 2018 14:15

Министър-председателят Бойко Борисов днес присъства на закриването на многонационалната съвместна подготовка „PLATINUM LION 2018” на Учебен полигон „Ново село“. На въпрос на медиите премиерът обърна внимание колко много средства се отпускат за развитие на българските общини - над 110 959 000 лева, дадени на 99 общини. Парите са разпределени по следния начин: За 43 общини от ГЕРБ – 73 млн. лева, за 34 общини от ДПС – 27,6 млн. лева, a за 5 общини от БСП – 2,5 млн. лева.

Вчера в Министерския съвет беше кметът на Сопот, който лично благодари за помощта от държавата към общината. Задълженията на община Сопот са сведени до минимум, заяви пред медиите в Министерския съвет кметът на общината Деян Дойнов след участието си в заседанието на кабинета.

Задълженията бяха близо 13 млн. лева, с нашето професионално партньорство и възстановения диалог с правителството, към настоящия момента те са сведени до 1,8 млн. лева, уточни Дойнов и изтъкна, че няма община в България, която да има под милион и половина лева задължения. Министър-председателят и правителството помагат на общините, изтъкна още Дойнов и в отговор на въпрос категорично отрече да има опити на управляващите да "купуват" предизборно кметове. Деян Дойнов е издигнат за кмет от БСП. Некоректно се постъпи спрямо мен и в момента съм независими, уточни той. Дойнов каза също, че за предстоящите избори пак ще се кандидатира, като отклони въпроса дали ще участва като независим или партиен кандидат.

 

Премиерът изтъкна, че скоро ще стане готово Антимовото крило на Троянския манастир, който е символ на Троян, а отделно са отпуснати пари и за инфраструктурата в града. В Гоце Делчев няма нещо ненаправено, изтъкна Борисов и добави, че се отпускат средства и за метрото в столицата/15 млн лева/, както и за културна и градска инфраструктура в Пловдив/9 млн лева/. Според него е естествено за там, където живеят най-много хора, да се отделят най-много средства.

Червено
© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu