Северин Красимиров не е признал убийство и изнасилване

12 Окт 2018 14:17

Северин Красимиров, който бе задържан в Германия по подозрение, че е изнасилил и убил журналистката Виктория Маринова в Русе, е признал само частично вината си. Ударил е силно в лицето младата жена, но според самопризнанията отрича да я е изнасилвал и убил.

 

Информацията за признанията на Северин са от прокурор Бернд Колкмайер от прокуратурата в град Целе, където се намира арестантът, съобщава БНР.

 

Пред германския съд Северин твърди, че сутринта на 7 октомври, в парк край Дунав в град Русе, под влиянието на алкохол и наркотици, се е скарал с непозната за него млада жена, ударил я е силно в лицето и я е блъснал в храстите. Той отрича да я е изнасилвал. Не е възнамерявал и убийството ѝ, цитира още прокуратурата твърденията на Северин.

 

„Въз основа на показанията му няма основание да се смята, че има политически мотив в убийството“, е заявил още германската прокуратура.

 

Прокуратурата в Германия е наредила екстрадицията на Северин Красимиров. Той се е съгласил на опростена процедура по връщането му в България, което означава, че ще бъде качен на самолета до дни. Крайният срок в такъв случай е 10 дни. България трябва да изпрати полицаи за извеждането му и с първия възможен полет на “България ер“ той да бъде доведен в страната.

© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu