Бивша кандидат депутатка, сред арестуваните за присвояване на 5 млн. от криптовалута

29 Ное 2018 18:49

Пазарджиклийката Милена Митева, известна в града като кандидат-депутат от коалиция „Достойна България“ и Коалиция СДС, е сред задържаните от ГДБОП за групата, „дръпнала“ 5 млн. лв. криптовалута, съобщава „Телеграф“.

Специализираната прокуратура повдигна обвинения, освен на Митева, и на съгражданина ѝ Димитър Карбанов, и на Любомир Болчев, след като на 22 ноември бяха иззети ползвани от тях компютри и флашпамети, хардуерни портфейли, тефтери с данни за множество акаунти на съществуващи и фиктивни физически лица, които са били използвани в незаконната схема за придобиване на криптовалута.

Митева е добре позната в Пазарджик, след като се занимавала в града с рекламна дейност и застраховане, а няколко години се пробваше и в политиката – на местно и централно ниво. Другият с обвинение е в групата е младият джаз певец Димитър Карбанов, който е завършил Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. Третият – Любомир Болчев, пък е учил компютърни науки във филиала на Техническия университет в града под тепетата.

 

Main Menu