Шест начина да познаем дали рибата за Никулден е прясна

30 Ное 2018 14:34

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) разпространи 6 важни съвета към потребителите как да разпознаят дали рибата, която им предлагат наистина е прясна.

1. Върху повърхността на прясната риба има много тънък слой слуз, ако слузта е обилна, а слоят плътен, това означава, че рибата е престояла по-дълго време, предупреждават от ведомството.

2. Люспите на рибата трябва да са блестящи, плътно залепени за тялото.

 

3. Не трябва да има разкъсвания.

4. Хрилете трябва да са с розово-червен цвят.

5. Очите трябва да са бистри.

6. При натискане с пръст, вдлъбнатината трябва да изчезне бързо.

Потребителите могат да подават сигнали за нередности онлайн или на телефон 0700 122 99.

Main Menu