Нинова: Борисов да каже Горанов негов министър ли е, не е ли...

01 Дек 2018 16:16

Премиерът Бойко Борисов да излезе и да каже Владислав Горанов негов министър ли е или не. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на 4-тото заседание на XIII-ата Конференция на Софийската градска организация на БСП.
„Борисов смята, че ще се отърве от този ангажимент като каже Владислав Горанов е голям човек и да излезе да отговаря. Да, но това не ти е Валери Симеонов, с когото да се оправдаваш с коалиционните партньори, той е твой министър или може би не е. На кого е, кой е назначил Горанов и кой ще носи отговорност? Според Конституцията и правилата това е премиерът, но да излезе и да го каже ясно: „аз отговарям“ или „Горанов е назначен от друг и ми е трудно да понеса отговорността за това“, заяви Нинова.

 

"Говоря за задкулисието. Защото когато институциите не работят, когато са нарушени принципите на държавност, на правовата държава, някой взима решенията другаде. Това е белег на модела, който искаме да променим. И Горанов е ярък израз на този модел", допълва тя.

 

Нинова за пореден път определи управлението на Борисов като авторитарно. "Имаме еднолична власт на един човек. Имаме тотално неглижиране на разделението на властите и на конституционните норми, както и на правовата държава. Заслужава си да мислим за промяната на това фактическо състояние", казва тя.

 

Main Menu