ВМРО призовава депутатите да се обединят срещу пакета "Мобилност"

05 Дек 2018 19:49

Народните представители от ВМРО призовават всички партии в парламента да изразят обща позиция, а Народното събрание да излезе с декларация по предлагания пакет "Мобилност", известен и като закона "Макрон".

Според патриотите предложенията по пакета "Мобилност" ще ощетят българското семейство, тъй като автомобилният транспорт у нас осигурява около 17% от БВП на България и дава прехрана на поне 150 хиляди български семейства.

"Виждаме как Франция и Германия налагат силово своите интереси и желаят да откраднат тези шофьори и да фалират българските фирми", категорични са те.

По думите им това е нагъл опит за унищожаване и кражба на българския бизнес чрез законодателството на Европейския съюз, извършван от правителствата на Франция и Германия.

 

От патриотичната формация са убедени, че българското правителство трябва да се противопостави остро на приемането на това законодателство.

Те предлагат още и да се използва възможността да наложи вето на важно за Германия или Франция решение, каквото и да е то.

Заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов коментира в профила си във "фейсбук", че пакетът "Мобилност" трябва да бъде отхвърлен, защото е вреден.

По думите му изплува политика на нов тип империализъм - демографското ограбване на бедните от богатите нации.

 

Веселинов е на мнение, че се потъпква фундаменталният принцип на свободния пазар, за да се разбие един бизнес.

Той е категоричен, че трябва да се покаже, че ЕС е обединение на равноправни нации, а не колониален проект.

 

От своя страна българският евродепутат Ангел Джамбазки заявява, че ВМРО подкрепя и ще помогне при организирането на всеки един справедлив протест пред ЕП и ЕК.

Той настоява българското правителство да излезе с ясна и недвусмислена позиция по темата.

 

Припомняме, на 4 декември ЕС прие споразумението за международните пътни превози. То бе отчетено като постигнат компромис за реформата в международните пътни превози. До неговото приемане се стигна след 14-часови преговори в Брюксел.

По-рано днес презвозвачи обявиха, че няма никаква икономическа логика в този пакет.

След това евродепутатът ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков заяви пред БНР, че пакетът "Мобилност" е едно от най-лошите законодателни предложения, които са представяни за обсъждане.

Main Menu