МВР е взело мерки за спокойното протичане на студентския празник

08 Дек 2018 13:04

МВР е взело всички необходими мерки за спокойното протичане на студентския празник, 8 декември. Екипи на Главна дирекция "Национална полиция" и Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" са извършили проверки на всички питейни и увеселителни заведения, където се очакват празнуващи студенти, допълнителни мерки са набелязани и от Пътна полиция.

На 8 декември сутринта на територията на цялата страна ще започне специализирана полицейска операция на Пътна полиция, която ще продължи и следващия ден. Екипите ще следят за управление на моторни превозни средства от неправоспособни или от шофьори, употребили алкохол или наркотици.

Полицейското присъствие около увеселителните и питейните заведения, където ще има празнуващи на 8 декември ще бъде засилено и в случай на необходимост, младите хора ще могат веднага да се обръщат за помощ към силите на реда. На предварителни срещи с охранителните фирми са разменени контакти, ако е необходима бърза реакция.

Над 6 000 проверки са извършени от служителите на ГДПБЗН на места, където се очакват празнуващи. Връчени са 1300 разпоредителни документа с предписания, които в кратки срокове трябва да бъдат изпълнени, има и 38 акта за установени административни нарушения, а 8 съоръжения са изведени от експлоатация, защото са били рискови.

По време на празника ще има допълнителни дежурства.

Main Menu