Ето кой е фаворит за нов главен секретар на МВР

12 Дек 2018 12:10

Ивайло Стефанов Иванов, директор на СДВР, е кандидатурата на правителството за гл. секретар на МВР. Това обяви вътрешният министър Младен Маринов. "Номинацията е съгласувана с президента Румен Радев", уточни Маринов. "Вече се изпълняват засилени мерки за сигурност с приближаването на празниците", каза още вътрешният министър. "Ивайло Иванов има всички необходими качества за длъжността главен секретар на МВР. Той е дългогодишен служител на Министерството на вътрешните работи.

Минал е през всички длъжности в кариерното развитие, включително от полицай в „Охранителна полиция“, поделението за специализирани полицейски сили, през зам.-директор на “Гранична полиция” – Аерогари, директор на „Гранична дирекция“-Драгоман, директор на Столичната дирекция на вътрешните работи. Така че има необходимите качества и подготовка. Завършил е Академията на МВР, след което и магистратурата с юридическо образование. Изкарал е множество международни школи, включително в Унгария и САЩ. Смятам, че има всички необходими качества за работа в екип и изпълнение на длъжностната характеристика, която изисква длъжността главен секретар на вътрешните работи", посочи още министър Маринов.

Кой е старши комисар Ивайло Стефанов Иванов? Старши комисар Ивайло Стефанов Иванов е роден през 1977 г. в Луковит. Започнал е в системата на МВР през 1999 г. като полицай в столичната дирекция, преминал е през длъжностите: полицейски командир и началник група в СДВР, зам.- директор на РДГП „Аерогари" и директор на РДГП „Драгоман". Завършил е бакалавърска степен във ВИПОНД-МВР през 2001 г. специалност „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред". През 2010 г. е защитил магистратура - специалност „Право" в ЮЗУ „Неофит Рилски". Старши комисар Ивайло Иванов бе назначен за директор на СДВР през май м.г./blitz.bg

 

Main Menu