Борисов: Не одобрявам линията за дискредитиране на строителния сектор

12 Дек 2018 15:30

 

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с представители на Камарата на строителите в България. Той посочи, че не одобрява линията за дискредитиране на сектора, но призова за качествено изпълнение на проектите, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

По време на разговорите представителите на бранша заявиха, че спазват всички европейски стандарти при строенето на пътища и призоваха за подкрепа срещу риториката за дискредитиране на строителния бранш.

На срещата участва и министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

Министърът на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова съобщи пред журналисти в МС по повод днешната мирна демонстрация на строителите, че демократично право на всеки е да изрази мнението си по определен начин, спазвайки законовите процедури. Според министъра решението на проблемите с пътната инфраструктура трябва да става с експертен, а не политически диалог, предаде БТА.

Моето лично мнение е, че целта да се трупат кратковременни политически дивиденти не оправдава средствата да бъдат дискредитирани институции в България, браншове и труда на хиляди хора, които работят в този бранш, заяви министър Аврамова.

Тя съобщи, че няма нищо против проверките и допълни, че нито Министерството, нито Агенция "Пътна инфраструктура" са се противопоставяли на тях. Моето лично желание и на Агенцията диалогът за търсене на технически решения, на решение на проблемите с пътната инфраструктура да не е политически. Тя изтъкна, че АПИ не е политически орган и заяви, че разговорите ще се водят между експерти, а не между експерти и политици.

Main Menu