Каракачанов за Македония: Ти го кръщаваш, то пърди.....

15 Дек 2018 09:48

Поръчах си чаша червено вино и си казах: ако е писано да стане, ще стане. Няма виновни, пилотите действаха абсолютно професионално.

Така вицепремиерът Красимир Каракачанов коментира инцидента със самолет на "България ер", който кацна аварийно във Виена, по Нова тв.

28 години някой е гледал на армията като на брашнян чувал, сега правителството отпусна 117 милиона за ремонт на самолети и техника, каза още Каракачанов. На критиките, че хем ще се купуват нови самолети, хем ще се харчат пари за ремонт, военният министър обясни, че доставката на един самолет не става за 24 часа, още повече на 8. Ако днес сключим договор, те ще бъдат доставени за 2 години, а пилотите ще се качат да летят с тях на третата година, обясни военният министър.

Ако Македония не промени отношението си, няма да гласувам за приемането й в ЕС и НАТО, заяви Каракачанов по повод предизвикалите реакция на Скопие негови думи, че комисията, която се събира да реши спорните въпроси в общата история на двете държави няма никакъв напредък, а от македонска страна има нахалството да се спори и шикалкави.

Има една поговорка - ти го кръщаваш, то пърди, коментира днес Каракачанов.

Main Menu