Десислава Радева: Изтребителите са голямата му любов, като семейство сме щастливи

15 Дек 2018 18:41

 

Съгласих се, защото предаването се казва "Втори план", а аз съм втори план на президента.

Това заяви Десислава Радева в ексклузивно интервю за предаването на Мартин Карбовски по бТВ. Аз съм обикновена жена, майка, съпруга, родена и израсла в Бургас. В София дойдох през 1989 г., исках да кандидатствам журналистика, но нямах поне две публикации, разказа за себе си Радева.

Една година тя работила в рибоконсервна фабрика, лепяла етикети. "Всичко ми миришеше на риба", спомни си тя. "Циганите ме учеха как да играя кючек, но една от тях - след много учене, ми каза: нищо няма да стане от теб, ни тука имаш, ни тука", разказа съпругата на президента. Работила съм и като сервиьорка, докато бях студентка, добави тя.

Запознах се със Слави Трифонов в нашата стая в Студентски град, доведе го моята съквартирантка. Точно вечеряхме, на масата имаше мас и щафета салам, бяха най-гладните години. Като видях приятелката ми да идва с един много дълъг човек, си казах: леле, ще мни изяде вечерята. Поканихме го, а той пък взе, че прие. Остана до 3 часа, тогава взе виолата и започна да свири, спомни си Радева за запознанството си с Дългия през 1990 г. Той ме убеждаваше, да не емигрирам, аз исках да напусна България, призна Десислава Радева.

Така станала и офис мениджър в Каналето.

 

С Румен Радев се запознала преди 31 години. Първоначално били само приятели, срещнали се на един студентски празник.

Той е роден пилот, изтребителите са голямата му любов, споделя Радева.

В крайна сметка ги събрала работата във ВВС. "Видях, че там работят хора без самочувствие, потиснати. Това бе една от целите ми - да вдигна самочувствуето на тези хора. Другата цел беше сплотяването на екипа вътре. След като Румен напусна, те плакаха - големите мъже", каза Радева, която е бивш пиар.

"Ние бягахме от това, отговори тя на въпрос как е пламнала любовта им. - Но в крайна сметка се случи."

"Като семейство сме щастливи", споделя съпругата на президента.

През цялото време тя подкрепяла мъжа си в предизборната му кампания, не е имала колебания.

Предимствата на новата си роля тя вижда в срещите с интересни хора и посещението на интересни места като Виенската филхармония и Болшой театър. Недостатъците обаче били повече от предимствата, смята Радева.

Интервюто е заснето във вила "Калина" в резиденция "Бояна". Радева заяви, че там няма персонал. "Никой не ми прави кафето сутрин", каза тя. Камерата показа и кадри на кухнята във вила "Калина", която е далеч от представите за модерна и луксозна. Няма и щатен готвач. "По принцип можем да назначим готвач, но къде отива тогава уютът", заяви президентшата.

Тя коментира и инцидентите с колата, в която се возеше. "Не знаех какво се случва. Само мога да кажа, че изнесеното в медиите нямаше нищо общо с действителността." По думите ѝ автомобилът, в който се возела, бил спрян и в един момент заобиколен от жандармерия, без да е провокирал това.

Main Menu