Жената на Ценко Чоков: Тежко болен е, пътьом е минал през ресторанта

19 Дек 2018 08:26

Той е на адрес в София, жилището е негово. Не е избрал той така, а съдът, когато го остави под домашен арест – за да не настъпят размирици в селото, в което живеем и за да е по-близо до болниците, в които се лекува. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия Цветелина Нелова, съпруга на бившия кмет на Галиче Ценко Чоков.

Той болестите ги има, за съжаление. Те са установявани не веднъж и два пъти. Вещите лица са използвали и документация, изготвена от други лекари. Той постоянно се лекува. Има диабет, полиневропатия в тежка форма и ставно заболяване. Това са заболявания, които не минават за ден-два, а са цял живот, заяви Нелова.

По думите ѝ Чоков е имал е разрешение от съда да отиде на зъболекар на 17 декември, когато беше заснет в столичен ресторант. Според Цветелина Нелова снимките са монтаж.

Доколкото знам, е бил докъм 18.30 часа на зъболекар и пътьом е преминал през прословутия ресторант - не за да празнува, а да си вземе нещо за храна. Той живее сам в София и трябва да се прехранва. Пълна лъжа е, че има алкохол на масата, има чаши с вода. Той трябва да си подсигури храна, защото има диабет, който изисква режим на хранене, посочи съпругата на Ценко Чоков.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова съобщи, че днес в 14 часа ще се разглежда искането на прокуратурата за промяна на мярката на неотклонение на Ценко Чоков.

Установили сме категорично отклонение от мярката за процесуална принуда, заяви Арнаудова.

Main Menu