Слънчево време с временни увеличения на облачността

27 Дек 2018 09:26

Днес - в първия работен ден след коледните празници, ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Вятърът още малко ще отслабне и ще е до умерен от запад-северозапад.

Минималните температури ще са предимно между минус 5 и 0 градуса, а дневните още малко ще се повишат и максималните ще са между 3 и 8 градуса.

 

В планините ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен, по билата силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 0 градуса, на 2000 м - около минус 4 градуса.

 

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са около 6-7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала, температурата на морската вода е 7-8 градуса.

 

В петък затоплянето ще продължи, ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Облачността ще е разкъсана, в Дунавската равнина и в котловините преди обяд - предимно значителна.

През нощта срещу събота и в събота, с усилване на вятъра от северозапад, температурите ще започнат да се понижават. На места ще има и слаби превалявания, предимно от дъжд, в планините - от сняг.

В неделя ще е почти без валежи, но ще остане предимно облачно. Вятърът временно ще отслабне, но в понеделник отново ще се усили. През последния ден от старата година на много места ще има и превалявания, предимно слаби, ще има и дъжд, и сняг.

Main Menu