Бойко Борисов подсети министрите да съкращават чиновници

02 Ян 2019 11:32

 

Министрите да започнат съкращения в държавната администрация, напомни им премиерът Бойко Борисов на първото за 2019 г. заседание на Министерския съвет. Такава задача има всеки, но явно към момента не е изпълнена, стана ясно от премиерското подсещане.

"Имате един план за съкращаване на администрацията, така че това, което вицепремиерът Дончев ви е казал, го привеждайте в необходимия вид", нареди Борисов, цитиран от "Канал 3".

В началото той поздрави с празниците министрите си, пожела им успешна нова година и обобщи, че на оперативката преди заседанието са били отчетени рекордни приходи в държавата, така че ще има средства за обещаното в сферата на образованието и здравеопазването.

"Отчетохме сега рекордни приходи, така че да вложим усилия - на първо място образованието, така, както сме говорили, здравеопазването, иновациите, технологиите", похвали се Бойко Борисов. От заседанието отсъстваха вицепремиерите Красимир Каракачанов и Екатерина Захариева, които бяха изпратили заместници, както и правосъдната министърка Цецка Цачева.

След краткото заседание на правителството на "Дондуков" 1 пристигна шефът на АПИ Светослав Глосов, който бе забелязан от медиите. Вероятно поводът е именно проблемът със Северната тангента.

Преговорите между Столична община и Пътната агенция продължават заради винетката, която трябва да си купуват столичани от околните квартали. Засега от АПИ са склонни само да удължат гратисния период. По неофициална информация разговорът между кмета Йорданка Фандъкова и инж. Глосов е възможно да се състои в присъствието на Борисов, тъй като е известно, че кметът на София винаги участва в заседанието на кабинета.

Main Menu