Без глоби за липсата на винетки до 15 януари

03 Ян 2019 17:38

Без глоби за липсата на винетки до 15 януари. Решението е взето след проблемите с електронните винетки.

Според шефа на ТОЛ-управлението Антон Антонов, глоби ще има от 15 януари. От 7 януари винетки ще се купуват от Български пощи и бензиностанции в брой на гише, допълни той.

До края на месеца на всеки граничен пункт ще има терминали за купуване на винетки. В момента ги няма. До седмица - ще влязат в онлайн вариантите и всички езици, които ги има в терминалите. До момента ги няма.

В областните пътни управления и в офисите на А1 може да се купи електронна винетка на гише, казаха от ТОЛ-управлението в Агенция "Пътна инфраструктура" на пресконференция по темата.

 

Системата за електронните винетки се развива по график, това е най-сложната система в реално време, която работи в България, казаха от ТОЛ-управлението на АПИ.

Според тях се полагат всички усилия да няма проблеми, системата е въведена успешно на 1 януари, развива се и обогатява функционално всеки ден. Има график за въвеждане на допълнителни функции, който се спазва, твърдят от АПИ.

"Към момента няма глоби. От днес спираме механизма за спиране за конвертиране на винетките, защото системата показва, че има нередности. Имаме например 168 винетки, конвертирани за един автомобилен номер", казаха експертите.

Според тях, това са реални данни, които показват, че потребителите се опитват да видят как системата ще реагира. А това обезсмисля процеса на конвертиране.

Main Menu