Отслужиха Богоявленския водосвет на бойните знамена на Българската армия

06 Ян 2019 12:59

 

Традиционният Богоявленски водосвет на бойните знамена и знамената-светини на Българската армия беше отслужен в София от българския патриарх Неофит заедно с духовници, предаде БТА.

Президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев участва в ритуала на площад "Свети Александър Невски", където прие почетния строй на представителните части на армията и положи венец пред Паметника на Незнайния воин.

Запази ни от взаимни раздори, несъгласия и размирици, за да бъдем единни и силни и да можем с твоята помощ да отблъснем всяко външно вражеско нападение, каза патриархът в молитвата към Господ. Нека поръсването с Богоявленската вода на знамената на българската армия бъде залог за неувяхващата слава на родното ни войнство, което и днес, както и в хилядолетното си минало, продължава да бъде надежден гарант за свободата, целостта и независимостта на нашата обична майка България, каза патриарх Неофит в словото си за празника пред присъстващите на Богоявленския водосвет.

Сред присъствалите на ритуала бяха министърът на отбраната Красимир Каракачанов, началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев, висши военни, народни представители, дипломати, политици, общественици и граждани.

Богоявленски водосвет се отслужва днес и във всички гарнизони на Българската армия.

Main Menu