Хванаха млада жена в неадекватно състояние в Бургас, обяснението и шокира полицаите

12 Ян 2019 14:39

Млада жена е заловена да кара автомобила си след употреба на наркотици в центъра на Бургас. Тя привлякла вниманието на униформените, защото шофирала доста неадекватно. При проверката за алкохол дрегерът отчел отрицателен резултат. Тогава патрулът от Първо РУП я подложил на полеви тест за наркотици, който се оказал положителен, съобщава "Флагман".

Както е известно, от средата на 2017 г. МВР са оборудвани за такива проверки и правят тестовете по слюнка. В управлението жената обяснила, че не е взимала наркотици. Твърдяла, че се връща от дома на приятеля си, на когото правила френска любов. И затова полевият тест по слюнка дал такъв резултат. Тя обаче отказала да й бъдат направени кръвни изследвания и настояла да се прибира. Когато шофьорът не признае, че е дрогиран, той се води в болница, където се взимат две проби кръв с обем не по-малко от 7 мл и една проба урина с обем не по-малко от 20 мл. Надрусаните шофьори у нас стават повече от пияните, като така застрашават и своя живот, и този на останалите участници в движението.

Законът предвижда отнемане на книжката, дерегистрация на автомобила, до 3 г. затвор и глоба до 1500 лв. за шофиране след употреба на наркотици. За съжаление почти всички водачи се измъкват само с административни наказания или с леки условни присъди, но не и с престой в килия. За последната година това е четвърти регистриран в районните управления на ОДМВР-Бургас случай с жена, която е седнала зад волана надрусана и твърдяща, че малко преди до това е правила френска на любимия си мъж. А за съдържанието на погълнатата семенна течност тя не носи отговорност.

 

Main Menu