Марешки: Александър Сиди искал по 10 000 лв. на месец от директорът на Басейнова дирекция в Пловдив

17 Ян 2019 08:50

Ще те оставим, но трябва да си плащащ по 10 000 лв. на месец. Така казал депутатът Александър Сиди от партията на Каракачанов Александър Сиди на бившия директор на Басейнова дирекция в Пловдив Георги Семерджиев. Това съобщи зам.-председателят на парламента Веселин Марешки и показа документ по въпроса, в който е описано всичко.
След като Семерджиев казал, че не може да плаща тези пари на Сиди, бил уволнен, допълни лидерът на ВОЛЯ пред bTV.

 

Той коментира и сагата около купуването на нови изтребители: Купуването на нови самолети за армията ни е най-големия грабеж през Прехода. Това са ненужни харчове за железа, Марешки. „Този 1% за армията се взема от другите пера на бюджета. БСП лобират за Грипен. А ние сме против тази сделка, защото е нецелесъобразна за българските граждани“, допълни Марешки.

"Когато не гласувахме за тази сделка, ние защитихме българския интерес, а не някакви чужди интереси", каза още той. Според лидера на „Воля” вчера по време на дебатите са станали ясни няколко неща - лобизмът на БСП за "Грипен", защото те са казали, че са „за” превъоръжаването на армията, но с тези самолети, а са против, ако самолетите са F-16. Също така според Веселин Марешки е излязла наяве коалицията между ВМРО и ДПС, за която той говори от дълго време. Според него правителството ще закупи F-16, за да оцелее. Още през декември 2017 година в речта на Борисов стана ясно, че осемте "Кугър"-а не летят.

Така ще стане и с F-16, те ще си останат паметници, тъй като издръжката за тях е по-скъпа, отколкото може да си позволи държавата. Парламентът одобри правителството да преговаря със САЩ за F-16 с гласовете на ДПС. Патриотите бяха разделени при гласуването – 14 гласуваха "против”, а 11 – "за”. Проекторешението бе прието с гласовете на 130 народни представители, 84 бяха "против" и нито един "въздържал се".

 

 

„Никой не го еня за интересите на българските граждани. Вчера стана ясно, че малката коалиция е ВМРО – ДПС“, стана ясно от думите му. /frognews.bg

Main Menu