28 българки убити през 2018 г., повечето от партньорите си

20 Ян 2019 13:22

 

28 българки са били убити през 2018 г., повечето от партньорите си. Това е знак за психопатизация на обществото, заяви по Нова тв психиатърката Цветеслава Гълъбова.

"Всички фактори, които влияят на това явление са във възход. На първо място е семейството и онова, което се случва в него - каза Гълъбова. - В българското семейство започват едни безкрайни войни, които нарушават емоционалната цялост на средата, в които се отглеждат деца. Патологичната ревност, която е честа причина за насилие, е със сигурност знак за комплекс, каза психиатърката. Да ровиш в телефона на партньора, в неговите профили в социалните мрежи, да знаеш паролите му, са признаци на такава патология. Ревнивците имат комплекс за малоценност и търсят непрекъснато аргументи за своето самочувствие като хора".

"Проблемът е как да възпитаваме децата си, как да ги учим на самоконтрол и изява на емоциите си, как да бъдат себе си - заяви психиатърката. - На по-големите деца трябва да се обяснява да бъдат себе си, но в рамките на Данъчно-процесуалния кодекс".

Main Menu