Цветан Цветанов: Обещал съм на Борисов поне 6-има евродепутати

21 Ян 2019 15:33

 

Вероятно около 16-17 март ще представим листата на ГЕРБ с кандидатите за евродепутати. Обещал съм на премиера да вкараме в Европарламента минимум 6 евродепутати, като целта е да могат да бъдат и 7, заяви по Би Ти Ви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

В момента в партията започват поредица от срещи за попълване на кандидатската листа, съобщи Цветанов, но отклони въпроса кой ще е водач на листата.

И за тези избори сме заложили с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по един часовник. Ние сме суеверни и досега вече имам 11 часовника от него – по един за всяка изборна победа, каза Цветанов.

„От 97 хиляди членове на ГЕРБ може да се случи някой, който да злоупотреби с доверието на партията. Когато имаме сигнали, реагираме адекватно”, подчерта Цветанов по повод вчерашното обръщение на Бойко Борисов към партийните членове.

В тази връзка той беше попитан и за бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов и сагата „Суджукгейт”: „Споделял съм, че не това е добрият авторитет за област Добрич, но може би към тогавашния момент сме допуснали грешка за включването му в листата на ГЕРБ и смятам, че това, че си допуснал грешка и че по някакъв начин гледаш веднага да реагираш адекватно на ситуацията и да се освободиш от подобни хора, това означава че имаме процеси, с които можем да ги регулираме, да ги контролираме и винаги да бъдем безкомпромисни”, каза Цветанов.

Той категорично отхвърли определението на президента Румен Радев, че сделката за F-16 е „триумф на лобизма”: „Може ли, когато водиш преговори със Съединените щати, да го наричаш това лобизъм, може ли да говориш за лобизъм при положение, че погледнеш как са се купували и как са придобивани способности в съответните военновъздушни сили на държавите членки на НАТО в ЕС”, каза той.

„Ползвахме експертизата на бившия началник на Румен Радев – генерал Попов. Той беше началник на Румен Радев и съм убеден, че има много повече способности, както да решава проблеми, така и да бъде много по-земен, много по-всеотдаен за експертизата, която може да я предостави на съответните колеги в Комисията по отбрана”, добави Цветанов.

Main Menu