Багери разкопават къмпинг „Градина“

22 Ян 2019 15:21

 

Багери разкопават района около плажа на къмпинг "Градина", намиращ се между Черноморец и Созопол. За започването на строителните дейности алармира Спас Узунов от Българската фондация „Биоразнообразие“ по получен сигнал от граждани. Табели, информиращи какво се строи, няма.

„Разкопаване до плажа. Може да се каже, че и върху плажа, защото това е част от бреговата ивица, на която се разполагат каравани и къмпинг – оборудване. Прави се изкоп, вчера беше с дълбочина около 2 – 3 метра. Явно ще се наливат основи, масивна сграда ще бъде. Това, което се вижда на снимките, е отводняване, защото е много близо до морето, водата се просмуква в изкопа и той постоянно се пълни с вода, така че има 3 – 4 помпи там, които постоянно работят, изпомпват вода към морето“, сподели Узунов в интервю пред БНР.

 

От бургаската екоинспекция са категорични, че строителните дейности са законни. Имотът е частен, на площ около 5,5 дка, проведени са екологични процедури. Цитирана от БНР, Детелина Иванова поясни, че във въпросния парцел няма дюни и ще бъдат изградени бар, ресторант, магазини и обслужващ паркинг. Според нея имотът е бил земеделски, със сменено предназначение – за къмпинг.

 

Main Menu