Аз се казвам Боил Банов. Ще съдя всички по трасето!

30 Ян 2019 12:44

Аз съм Боил Банов. Ще съдя всички по трасето!

С емоционално тропане по катедрата в Министерски съвет министърът на културата Боил Банов отговори на обвиненията на депутата от БСП Елена Йончева. "Ангелов, тази депутатка, как й и беше името... бившата ваша колежка, всички" има намерение Банов да съди за "тази помия", която се е изляла.

"Всеки, който се опитва да ме дискредитира, мен, правителството и Министерство на културата, браво! Много е хубава тази помия днес, помия на посредственост", ядоса се министърът на културата.

Банов заяви, че е готов да подаде веднага оставката си, тъй като "е български режисьор и не е роден като министър":
"Аз не съм се родил министър, имам морал и задачи, които следвам. Работя в рамките за обществено благо и полза", увери той.

"Казвам се Боил Банов, режисьор съм и съм министър на културата от известно време. Не искам да бъда многославен, защото ми е обидно това, което се случва и то е под моето достойнство", изтъкна той.

Боил Банов призна, че е изключително развълнуван, но иначе спи спокойно. В края на брифинга той дори се извини на журналистите за тона, с който говори: "Не съм разтроен, но съм ядосан... много", заяви Банов.

Въпреки това той заяви, че спи спокойно и не се подава на рекет. Банов заяви, че бил рекетиран от 4 години с някакви записи от Ангел Ангелов от Министерство на културата. Ангелов бил уволнен от бившият министъра Вежди Рашидов за поредица от гафове и несправяне със задълженията си. Министърът обаче не е подавал сигнал за рекета, като отчете това като грешка в момента. Той и не отговори на въпрос кой точно го е рекетирал, обяснявайки, че това са изключително сложни за доказване обвинения, тъй като те се случват през трети и пети човек.

"Всички, които работят с мен, знаят, че не подавам на рекет, така че тези евтини компромати не правят чест на никого. Това лице - какво иска, какво е записало, хиляди оперативки съм правил в министерството", недоумява Банов.

Банов обясни, че проектът на Ларгото бил важен и труден проект, но, ако му се съберат думи, вероятно е псувал, вдигал тон и защитавал държавния интерес по всякакъв начин. По думите му от начинът му на работа, може да се скалъпят още 56 записа. Банов предположи и че от настоящия брифинг и от неговите думи може да му спретнат компромати.

Министър Банов категорично отхвърли обвиненията на Йончева: "Няма опростени пари, а има заведена искова молба от министерството и текат съдебни дела. Няма спестени пари на никого.",

"Във всичко са заведени искове или съм ги подписвал като зам.-министър, или съм ги съгласувал като министър на културата", обясни Банов. Припомняме, минути преди това вежди Рашидов заяви същото в парламента.

Банов представи исковата молба на Министерство на културата, която той е съгласувал във връзка с иск към фирмата за просрочено време и за неизпълнени дейности за 750 000 лв.

Според него представеният като уличаващ го запис вероятно е монтаж./news.bg

Main Menu