Банов не се страхува от заплахи на келеши

01 Фев 2019 09:57

"На мен лампи ми светят винаги, режисьор съм и се занимавам с всичко. Интересува ме мръсотията и ми се налага да се занимавам с нея като човек". Това заяви пред bTV министърът на културата Боил Банов по повод обвиненията срещу него от социалистката Елена Йончева.

По думите му Ангел Ангелов от Министерство на културата не се държал адекватно, а преди да бъде уволнен, се държал нагло. Заплатихте започнали, след като бил уволнен.

Банов отново определи заплахите срещу него като "малка организирана престъпна група".

Той счита, че записът е манипулиран и нагласен, но експертизите на прокуратурата щели да докажат разследването.

"Вкаран съм в капан", посочи културният министър. "Не съм се опитвал да правя както и да било, а съм се опитвал да защитавам държавния интерес", категоричен бе той.

В момента срещу мен се извършва гадна и мръсна манипулация. Когато хора във властта правят такова нещо, това означава, че никой не трябва да казва нищо, посочи той.

"Аз не живея в страх, че някакъв келеш твърдял, че ще ми види сметката. Ми виж ми я, бе, да видим. В никакъв страх не живея и затова не му обръщам внимание", ядоса се министърът.

Целта на манипулацията е в обществото да се насади, че има качествен служител, който записва. Думите "защитен свидетел" били "отвратителна и гнусна манипулация".

Елена Йончева заблуждава цялото общество и органите на реда. Да вкарваш в заблуда всички - това е наказуемо и неморално, подчерта Банов.

Схемата била за ремонта на Ларгото през 2016 г.

"За мен излезе много, но аз не съм помияр", отсече той.

Банов заяви, че много трудно се плаши и не е уплашен. Той е категоричен, че оставка може да подаде винаги, но премиерът му казал да работи и да действа. Когато излезе проверката на прокуратурата, щели да решат./news.bg

Main Menu