ГДБОП удари голям сайт за евтини парфюми

13 Фев 2019 13:07

Акция на ГДБОП удари 15 сайта за продажба на фалшиви маркови стоки, съобщи пресцентърът на МВР.

Един от най-големите е parfiumbg.com, който имал 43 000 регистрирани потребители, над 15 милиона посещения и е реализирал над 25 000 продажби на парфюми.

Операцията срещу незаконната търговска дейност в интернет и нарушаване на интелектуалната собственост е проведена във Варна. Иззети са огромни количества стоки на защитени търговски марки от пет адреса в морския град. Стоката е била за клиенти в България, Румъния и Гърция.

В два склада антимафиотите са открили над 9500 дамски и мъжки парфюма с 30 водещи световни марки, както и над 300 чифта маратонки, чанти, над 600 броя слънчеви очила и други аксесоари.

На домашните им адреси във Варна са задържани двама жители на Ямбол. У тях са намерени големи суми пари и компютрите, от които са качвани обявите на сайтовете. Единият мъж е задържан в офиса на куриерска фирма в момент, в който изпращал 117 пратки към клиентите си. У него са установени и част от телефоните за поръчка на няколко от 15-те сайта, както и печати на двете търговски дружества.

Сайтовете с атрактивно ниски и нереални цени обичайно или крадат средства от финансово платежните инструменти на онлайн потребителите или предоставят стоки с ниско качество, предупреждава ГДБОП.

Main Menu