Кворумът в парламента е на косъм, всичко зависи от ДПС

20 Фев 2019 08:03

Ще последват ли депутатите на ДПС примера на колегите си от левицата да бойкотират работата на парламента - това ще стане ясно днес.

Народните представители на БСП отказват категорично да се върнат в пленарната зала заради промените в изборното законодателство.

Преди дни стана ясно, че управляващите правят крачка назад за изборните правила. Очаква се прегласуването на спорните текстове да влезе още тази седмица в парламента, както и да бъде гласуван новият състав на ЦИК.

Вчера премиерът Бойко Борисов събра патриотите и се разбраха за засилване на дисциплината в парламента, така че да бъде осигурен кворума. От ГЕРБ са категорични, че не им е нужна подкрепата на ДПС. Коалицията разполага със 125 депутати, което е крайно малко за осигуряване на кворум - винаги има болни и в командировка.

Засега не е ясна и позицията на "Воля". По принцип те се регистрират, но в последния месец твърдо настояват за оставката на вицепремиера Красимир Каракачанов.

Преди дни лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов обясни, че първоначалната им позиция за пренареждане на листите и състава на ЦИК била реверанс към ДПС за да влязат в зала и да продължи работата на парламента.
След намесата на премиера Борисов обаче бе взето решение предложенията да бъдат оттеглени.

Main Menu