СГС разпореди проверка на болничен на шефа на БНТ

20 Фев 2019 18:52

 

Започна проверка на болничния лист, заради който беше отложено последното заседание по делото срещу генералния директор на Българската национална телевизия Константин Каменаров, съобщиха от Софийския градски съд. В понеделник, час преди заседанието стана ясно, че той има вирусно заболяване и не може да се яви в съда.

След като снощи БНТ излъчи репортаж от Брюксел с участието на Каменаров, съдия Руси Алексиев е разпоредил проверка на медицинската документация. Причината е, че представеният от защитника на Каменаров документ е за периода 14 - 22 февруари, а според Наредбата за медицинската експертиза лице в болнични не може да напуска страната.

Въпреки че няма проблем делото срещу Каменаров, което е за шофиране след употреба на алкохол, да се гледа в негово отсъствие, адвокатът му изрично декларира, че той моли за отлагане, защото иска лично да присъства в съдебната зала.

Отлагането в понеделник беше четвъртото поред. Каменаров има и една глоба от 1000 лв. за отсъствие от залата без уважителни причини.

 


Следващото съдебно заседание е на 13 март, докогато се очаква да е ясен и резултатът от проверката на болничния му лист.

Main Menu