Бизнесменът Пламен Минчев споделял тревоги за здравето си преди фаталния инцидент

21 Фев 2019 07:08

Известният бизнесмен Пламен Минчев, който по обед внезапно почина в курорта Боровец, е споделял пред приятели, че от месец не се чувства добре.

60-годишният бивш собственик на известните сокове ВВВ е карал ски в курорта с известен български индустриалец. Спуснали са се по пистите малко след 11:30 и Минчев е споделил тревогите си около здравето, молейки да карат бавно, разказва "24 часа". Стигнал до края на една от пистите, след което буквално се е срутил. Ужасен, приятелят му е опитал да му направи изкуствено дишане, след което е позвънил на Петър Попангелов за помощ.

Световната легенда, който живее в курорта, е изпратил планинските спасители. 15 минути по-късно те са установили, че бившият телевизионен водещ, който в първите години след промените в България се впусна в бизнес, е починал. Пламен Минчев най-вероятно е получил инсулт или инфаркт, но все още не е окончателно ясна точната причина за смъртта.

Той е първият съпруг на актрисата Евелина Борисова, която остана и единствената му съпруга. Минчев живя дълги години с красива рускиня, от която има второ дете. Той направи една от първите сделки с чужд инвеститор, продавайки компанията си ВВВ.

Main Menu