"Дискавъри” защити Беър Грилс в скандала с парк "Рила"

21 Фев 2019 19:49

Часове, след като стана ясно, че Национален парк "Рила" е наложил глоба заради това, че известният пътешественик и експерт по оцеляването Беър Грилс е нарушил режима, снимайки поредния си филм, от телевизията, която ги излъчва, излязоха с позиция.

 

От "Дискавъри" съобщиха, че при заснемането на епизода снимачният екип на предаването е бил придружаван от служители на парка и всяко заснето действие е съгласувано със съответните отговорни лица.

От компанията уточняват, че за реализацията на продукцията са издадени всички необходими административни документи и специални разрешителни от страна на природния парк, а цялостното заснемане е проведено под наблюдението на определените от парка отговорни служители.

Длъжни сме да уточним също така, че самата поредица не е продукция на Discovery Communications, а е външна такава, се казва в позицията на компанията, откъдето допълват: "Вярваме, че красотата на България заслужава да бъде представена по достоен начин не само у нас, но и в целия свят, което е основна цел и задача на този конкретен епизод."

 

По-рано от екоминистерството у нас съобщиха, че парковата охрана на "Рила" е провела инструктаж на снимачния екип и съставила предупредителни протоколи и предписания за спазване на определените в заповедта условия. Служителите на парка, придружавали екипа през двата дни, обаче не са станали свидетели на извършените нарушения.

 

До санкцията, наложена заради филма на Беър Грилс, се стигна след подаден сигнал на Фейсбук страницата на МОСВ.

Main Menu