Проверяват дали ”Благоевград БТ” ще заработи след 1 март

28 Фев 2019 20:19

Според сключения през 2011 г. приватизационен договор компанията трябва да запази своята основна производствена и търговска дейност до 2021 г. При спирането на производството началото на януари 2019 г. от ”Булгартабак холдинг” обявиха, че ще заработят след 1 март.
Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК) ще провери дали цигарената фабрика в Благоевград ще заработи след 1 март, както обявиха от "Булгартабак холдинг" при спирането на производството ѝ в началото на януари 2019 г., съобщава Медиапул.

 

Паралелно ведомството извършва проверка дали с прекратяване на работата на това предприятие дружеството не е нарушило приватизационния си договор, според който няма право да спира дейността на всички свои дружества едновременно. Това е заявил членът на Надзорния съвет на АПСК Руси Статков пред медията, ден преди посочената дата като краен срок на престоя на цигарената фабрика.

 

Почти всички около 200 работници, които работеха в "Благоевград- БТ" бяха съкратени и са им изплатени обезщетенията. Така и не стана ясна причината за затварянето на фабриката.

 

Според сключения през 2011 г. приватизационен договор с регистрираната в Австрия "БТ Инвест", която обаче вече не е собственик на тютюневия холдинг, компанията трябва да запази своята основна производствена и търговска дейност до 2021 г. и има право да спира работа за общо 12 месеца за десетгодишния период на действие на поставените в контракта условия, стана ясно от думите на Статков.

Main Menu