Ангел Джамбазки алармира, че се готви нова офанзива за приемането на Пакет „Мобилност“

07 Мар 2019 15:39

 

 

За съжаление, представители на политическа група АЛДЕ ще направят опит Пакет „Мобилност“ да бъде вкаран за гласуване на предстоящата сесия в Страсбург. Ще се направи опит в понеделник – 11 март, при откриване на сесията, да бъде направено предложение за внасянето на трите доклада за гласуване по т.нар. План „Макрон“. Повтарям за пореден път, това не е нищо друго освен опит за кражба на бизнес от страна на Франция и Германия.
За това алармира заместник-председателят на ВМРО и български евродепутат от групата на Европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки. На официалната си страница във „Фейсбук“ той съобщава за опасността от прокарването в ЕП на скандалния за българския, а и източноевропейския въобще, транспортен бизнес Пакет „Мобилност 1“, известен също като Планът „Макрон“.
Ангел Джамбазки пита ще поеме ли политическата отговорност председателят или почетният такъв на партия ДПС, част от АЛДЕ, която наново ще се опитва да прокара в сегашния мандат на Европейския парламент гласуването на пакета „Мобилност“.
Ще напусне ли ДПС европейското си семейство или ще продължи двуличната си игра? Едно се говори в ЕП в Брюксел и в Страсбург, друго в София, в българския парламент, продължава той.
Господа от ДПС, не можахте ли да убедите Вашите колеги, че няма нищо социално в този пакет и той не защитава източноевропейските работници, а само тези на Франция и Германия? Още веднъж питам, ще поемете ли политическа и национална отговорност спрямо българския народ, заявява още евродепутатът Ангел Джамбазки.
Заместник-председателят на ВМРО, обаче, е категоричен, че в никакъв случай българският интерес няма да бъде оставен на чужда воля и ще бъдат предприети контра действия за защитата му.
Битката все още не е загубена. Нашата група ЕКР ще внесе контра искане на това на АЛДЕ. Ще предложим да не се гласува Пакетът „Мобилност“. Ако въпреки това се стигне до гласуване на този лобистки проект, ще се опитаме да обърнем вота в зала, а след това ще направим общи стъпки, за да спрем действието на този Пакет, декларира българският евродепутат Ангел Джамбазки.

 

Main Menu