Симеонов: Подарихме 30 милиона на ДПС и Доган! Рекет, НС е на колене!

09 Мар 2019 08:26

„Отново сме поставени в ситуация, Народното събрание да бъде рекетирано от една парламентарна група – в случая групата на ДПС. За пореден път Народното събрание трябва да бъде поставено на колене, България трябва да бъде поставена на колене в разрез със законите, в разрез с най-елементарна логика и норми.” Това заяви лидерът на партия НФСБ и депутат от ОП Валери Симеонов. Парламентът прие на първо четене спорните промени в Закона за вероизповеданията, с които се опростяват, предполагаемо, около 8 милиона лева задължения на мюсюлманското вероизповедание към държавата,

 

Симеонов попита защо е необходимо това и обясни: „Въпросните осем милиона са напълно във възможностите на ДПС и на кръговете от фирми да си ги осигурят и да си ги заплатят. Нека не забравяме, че в изминалите 30 години от най-новата история на България партията, която в най-голяма степен осребри своето присъствие в политиката, беше ДПС.”

 

Лидерът на НФСБ припомни, че самият почетен председател на ДПС Ахмед Доган навремето пред телевизионно предаване открито разяснил схемата с обръчите от фирми.

 

„Същият този Ахмед Доган, който си прибра милион и половина заради това, че има изключително сериозни хидротехнически "познания", можеше да отдели от тези пари нещо, сега да покрие тези осем милиона. Същият този, който придоби ТЕЦ „Варна” за 3500 лева – активи на ТЕЦ „Варна” между 85 и 200 милиона (неясно точно колко)…”, коментира Валери Симеонов.

Main Menu