Печат на тази страница

Кметът на Стрелча нарече акцията срещу себе си "бразилска сапунка"

15 Мар 2019 13:17

Кметът на Стрелча отрече обвиненията, че е упражнил принуда и е злоупотребил със служебното си положение, предаде Нова телевизия.

Припомняме, във вторник "Икономическа полиция" влезе в общината по сигнал на служители, че са подписвали молби за напускане без дата.

Ден по-късно говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова заяви, че за деянието си Стойно Чачов може да получи до 6 години затвор.

На днешната пресконференция обаче кметът категорично отрече да е оказвал психологически натиск върху служителите. Той коментира, че полицейската акция срещу него била "бразилска сапунка".

Румен Петков - лидерът на АБВ, чийто член е и Чачов, също присъстваше на срещата. Той изрази мнение, че е недопустимо въоръжени служители да нахлуват в общината, за да търсят подправени документи. По тази причина Петков поиска оставката на директора на областната полиция.

Ако министърът не уволни областния директор, това означава, че той приема действията на "Икономическа полиция" за нормални, подчерта той.

Срещу Стойно Чачов все още не е повдигнато обвинение. Днес пред сградата на общината се събраха десетки граждани на протест в подкрепа на кмета.

Main Menu