Печат на тази страница

Цветан Цветанов полетя на F-16 block 70

15 Мар 2019 16:51

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов лично изпробва на симулатор новите български изтребителите F-16. За това се похвали лично той във Фейсбук и сподели впечатленията си.

"С огромен интерес днес участвах в симулация на полет с изтребителя F-16 Блок 70. За целта компанията, производител на самолетите - "Локхийд Мартин", осигури оригинален симулатор. Всички присъстващи имахме възможността да се запознаем с оперативните способности на F-16 Блок 70, който компанията предлага на Българските военновъздушни сили“, написа Цветанов Цветанов.

Първи в симулатора на пилотската кабина за пробен полет седна командирът на Военновъздушните сили ген. Цанко Стойков. Заедно с него бяха и курсанти от военния университет, които един ден ще летят на тези изтребители.

"След симулацията посочих, че след успешни преговори между правителствата на България и на САЩ биха се постигнали резултати от взаимен интерес. Това би позволило през юли тази година да бъде ратифициран договорът от Народното събрание на България. Страната ни изпълнява ангажиментите си да модернизираме българската армия и да изградим оперативни способности, съвместими с нашите партньори от НАТО", обяви Цветанов.

"Днес лично се убедих, че самолетът F-16 Блок 70 разполага с най-модерната технология и неговото придобиване ще задълбочи стратегическото ни партньорство със САЩ за десетилетия напред и ще направи армията ни напълно интегрирана с изграден капацитет, съответстващ на НАТО", добави той.

Main Menu