Веселин Марешки събра десетки въпроси и предложения към ГЕРБ от Фейсбук

18 Мар 2019 14:52

Десетки българи изпратиха на зам.-председателя на 44-то народно събрание Веселин Марешки предложения за управленски приоритети, които да представи на срещата на парламентарните групи на ВОЛЯ и на ГЕРБ в сряда.

Във всеки коментар присъства настояването за предприемане на мерки за повишаване на доходите и пенсиите, информираха от партията.

 

Най-важен приоритет за хората е подобряване на здравеопазването. Реформите в образователната система и спешни мерки за демографската криза също са сред първите управленски политики, поясняват от партията.

Преобладават и предложенията за създаване на повече работни места, подкрепа за малкия и среден бизнес. В топ десет на предложенията е и справянето с корупцията на всички нива.

Хората искат да са в центъра на управлението, да се решават техните неотложни проблеми, които ще подобрят стандарта им на живот, коментират от партията получените предложения и изтъкват, че нямало нито един ред за купуване на изтребители.

„Тези предложения доказват за пореден път правотата на позицията, която ВОЛЯ отстоява, откакто сме в парламента, а именно да се работи по дневния ред на народа. Хората искат да са в центъра на управлението, да се решават техните неотложни проблеми, които ще подобрят стандарта им на живот. Показателно е, че няма нито един ред за купуване на изтребители. За нас това не е изненада. Това изобщо не е в приоритетите на българските граждани. Както добре знаете, ВОЛЯ се противопоставя на тази грабителска сделка. Жалко е, че сме единствената опозиция в случая. Факт е, че само това е известно като срок в следващите месеци- договорът за самолети. Нито има яснота кога ще се увеличат пенсиите, нито кога лекарите и учителите ще получат достойно заплащане, нито кога ще има полицай във всяко село… Ето такъв ще е акцентът на срещата ни с ГЕРБ в сряда: да видим не само какво е свършено досега по управленската програма, но и какво трябва да се направи конкретно за хората до края на мандата”, заяви лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки.

Main Menu