Разкриха подробности за убийството и самоубийството в Ботевград

20 Мар 2019 13:35

Полицията откри мъртъв мъжа, който вчера в Ботевград уби съпругата си на улицата. Убийството беше извършено посред бял ден в близост до шивашкото ателие, в което 37-годишната Камелия Минева работела. След възникнал скандал съпругът ѝ я пробол с нож, след което избягал с автомобил.

Около 17:30 ч. вчера в полицията е подаден сигнал за жена в безпомощно състояние на ул. „Васил Левски“ в Ботевград. Пристигналият на място екип на Спешна помощ обаче само констатирал смъртта на 37-годишната Камелия Минева. Жена е била убита с три прободни удара с нож на излизане от шивашкото ателие, в което работела, съобщиха на брифинг МВР и прокуратурата.

Извършителят на убийството е 42-годишният ѝ съпруг Любомир Аяров, а най-вероятният мотив е ревност. Впоследствие мъжът избягал с кола, а в града започна акция по издирването му.

По информация на директора на МВР в София-област ст.к. Николай Спасов е установено, че мъжът притежава две законни ловни пушки, купени през 2017 г. По тази причина в акцията по издирването са били включени и барети, въпреки че по думите на Спасов всички адреси, на които може да се укрива Аяров, са били претърсени веднага.

Около 02:00 ч. след полунощ полицията го открила мъртъв в дома му с огнестрелна рана в главата. По първоначална информация мъжът се е самоубил минути след убийството още около 18:00 ч.

По информация на Спасов, вратата на семейния апартамент била заключена и първоначално вътре бил пуснат робот с камера, който открил мъжа.

 


В апартамента е бил открит още ножът, с който е била убита Камелия Минева.

Семейството има две деца.

Няма данни преди да са подавани сигнали за заплахи - нито от съпругата, нито от нейни роднини. Имало данни обаче, че съпругът имал намерение да подаде молба за развод.

Main Menu