Румяна Арнаудова: В прокуратурата постъпи сигнал за апартамента на Цветан Цветанов

20 Мар 2019 14:19

В прокуратурата е постъпил сигнал, който е свързан с новопридобия апартамент на Цветан Цветанов. Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Тя допълни, че сигналът е от гражданско сдружение "Боец", като по преценка на прокурор от ВКП ще стане ясно дали ще бъдат предприети последващи действия.

Обичайно процедурата протича с изискване на документи от Агенцията по вписванията, снемане на обяснения от купувач и продавач. След това се прави и оценка на имота.

Възможно е и КПКОНПИ също да прави проверка по случая, допусна Арнаудова.

Информацията за новата придобивка на Цветанов беше разпространена вчера. Според сайта "Свободна Европа" жилището заема цял етаж в една от най-луксозните сгради в София. Изданието се позовава на документи, според които квадратният метър за заместник-председателят на ГЕРБ е излязъл едва 627 евро при начална цена от 2600 евро на кв. м за имот от такъв висок клас.
Скоро след публикуване на материала Цветан Цветанов даде обяснение в парламента.

"Дал съм две жилища за едно, добавил съм и съм платил 100 хиляди с кредит и спестявания и всичко това е документирано в нотариалния акт, а и всичко ще бъде упоменато в декларацията. Такива въпроси ми задаваха преди 4 години и помните, че точно в парламента направих обяснения как апартаменти от родителите на съпругата ми са прехвърлени. Аз имах 1/6 наследствен дял от апартамент в "Надежда", което ми беше прехвърлено още 91-ва година. След това миналата година прехвърлих безвъзмездно на брат ми тази 1/6", каза Цветанов на брифинг в Народното събрание и допълни: "Апартаментът, който имам сега, е разменен за два апартамента като квадратурата на тези два апартамента и разликата от 36 квадрата е доплатена. Няма нищо, от което да се притеснявам, и всичко, което съм извършил, няма от какво да се притеснявам", допълни Цветанов.

"Всичко е оформено е преведено по банков път, знаете че всяка банка, за да направи превод, трябва да попълни декларация за произхода. Отговарям от уважение към вас, за да може всеки да е запознат и се надявам да се чуе от всички", завърши Цветан Цветанов.

Main Menu