Безлов: Решението на Борисов ще е трудно по темата Цветанов

22 Мар 2019 09:48

Беше ми интересна реакцията на Борисов. Опитва се да бъде арбитър и на ненаказващ. Имаше такива случаи през последната година. Г-н Цветанов, когато се появи темата за 6-те апартамента, беше най-популярния политик. Не съм експерт, но покупката е проблемна. Тя е премислена да няма проблеми със закона. Мисля, че въпросът е каква ще е политическата последица-какво се случва в ГЕРБ.
Това каза експертът Тихомир Безлов по БТВ. Покупката на Цветанов си я обяснявам с фиксация върху апартаментите. Той е майстор на кампаниите. Ценен е за ГЕРБ. Решението за Борисов ще е трудно-да изглежда справедливо и да запази капацитета на Цветанов. Трябва да има реакция. Все пак са в предизборна ситуация. Разликата между двете партии е малка. Може да има щетата за ГЕРБ. Един от проблемите е, че темата апартаменти присъства на всички избори. Сигурно няколко стотин случая ще извадим. Тази история се знаеше от половин година. Нормално е, това да стане известно в един момент. Нормално е да се извади сега.

 

Пазарната стойност на апартамента е 1, 6 млн. лв. Това значи, че той е захлебвал с 500 лева дневно. Това е стойността само на този апартамент. Ама той го продал, пък тъщата го продала, пък заменил това и онова. Това е скоростта, с която г-н Цветанов се е замогнал. Може би е законно. Но да се питат хората дали това е нормално. За един политик, който никога не е бил супер специалист или мениджър. Това каза Кольо Колев по БТВ.
Трудно е да бъде отстранен Цветанов. Това е причина, поради която той прави това. Нагло е. Мисли си, че никой нищо не може да му направи. Може г-н Цветанов да се е надценил и сега да му показват мястото. Полезно е това, което се случва. Излиза наяве нещо, което е нелицеприятно. Министър на правосъдието изповядва сделка,за да крие данъци. Разкритията трябва да се приветстват. Любопитна е фиксацията на политическия елит върху апартаментите. При него виждаме виксация към евтини луксозни апартаменти. ГЕРБ ще прати висока цена за скандала с апартамента. Въпросът дали другите, извън БСП и ГЕРБ ще искат да накажат управляващите. Повече от 1/3 от избирателите живеят под прага на бедността. Въпросът е как ще реагират те сега.

 

Main Menu