ВМРО одобрява оставката на Цачева

23 Мар 2019 12:46

ВМРО подкрепят оставката на министъра на правосъдието Цецка Цачева. Това заяви депутатът от ВМРО Юлиан Ангелов по повод оставката на правосъдния министър.

Той на няколко пъти повтори, че това е морален акт и личен избор, който се подкрепя от воеводите. Доколко обаче ще бъде приета нейната оставка, Ангелов не може да гарантира, но той лично като човек я подкрепя.

"Аз подкрепям оставката на г-жа Цачева, защото тя показа, че е добър специалист и добър български политик, който показа, че има морал и подава своята оставка", подчерта Ангелов.

Ангелов изтъкна, че в българската политика по този начин трябва да се работи, но се надява институциите да направят обективни проверки по случая с апартаментите.

На въпрос ще има ли предложение за нов правосъден министър от коалицията на Обединени патриоти, Ангелов заяви, че има разписана програма и позиции в изпълнителната власт. Обединени патриоти нямат претенции и нямат желание те да излъчат нов министър на правосъдието.

"Има министър-председател и той ще си направи съответни предложения, ако тя бъде приета", обясни Ангелов. По думите му до момента управляващата коалиция е стабилна, но нормално е да имаме различни позиции по определени неща. Няма обстоятелства, които да разклатят отношенията помежду ни, каза още воеводата./news.bg

Main Menu