Ангел Джамбазки: Трябваха два гласа и заплахата за хляба на над половин милион българи щеше да е отхвърлена

25 Мар 2019 21:05

 

Трима български евродепутати са пропуснали гласуването на седмичната програма, което приключи преди малко и в което ние и останалите противници на пакета "Мобилност" загубихме само с 2 гласа. Това са Светослав Малинов (Реформаторски блок/ЕНП), Нежми Али (ДПС/АЛДЕ) и Николай Бареков ("Презареди България"/ЕКР). Ако гореспоменатите бяха в залата, щяха да обърнат вота, който бе загубен със 156 на 154 гласа.

Колегата им Ангел Джамбазки от ВМРО коментира огорчението си от вота във фейсбук. Ето и какво написа той:

Точно два гласа не ни достигнаха, за да отхвърлим пакета "Мобилност" от дневния ред на тази сесия. Точно два. Само два. С тези два гласа заплахата за хляба на над половин милион българи щеше да е отхвърлена. Щеше и можеше.

Гласуването беше поименно. Всеки може да провери дали и как е гласувал "неговият" европейски представител. И да го попита какво по-важно задължение го е принудило да отсъства от това най-важно гласуване за България в този мандат на Европейския парламент.

Това беше най-важното българско гласуване в този мандат. Ако се окаже, че има български представители, които не са гласували, то можем да се сърдим само на себе си.

Аз лично не мога да намеря такова за никого, но това си е моето мнение.

Поздравявам българските колеги, които си направиха труда да бъдат на работните си места, за да оправдаят присъствието си в политиката и да защитят интереса на българските граждани.

Main Menu