Отпразнувайте ВеликДен с КАУЗА „За Нашите Деца“

04 Апр 2019 14:41

Aприл е. Пролетта е във въздуха. Първите цъфнали дръвчета напомнят, че зимата си е отишла. Всичко се събужда за нов живот. Топлият южен вятър носи аромат на домашно-опечени козунаци, а децата с нетърпение очакват четвъртък или събота, когато заедно с цялото си семейство ще боядисват яйца. Великден е…само след няколко седмици!

За някои деца, обаче, този ден не е Велик, той не е с особено значение, не носи със себе си трепет и очакване. Не е времето, в което цялото семейство се събира, за да почете един от най-светите празници. Едно от тези деца, чийто живот започна далеч от родното му семейство, е Веселин – чакан и желан, единствен син, появил се на бял свят точно на Великден. Но Великият ден е помрачен, когато Веско е отнет от ръцете на татко му Валентин и отведен далеч, някъде където ще дели „любовта“ на непознати жени с други, изоставени, непотърсени деца. Какъвто Веско не е.

Три години екипът на фондация „За Нашите Деца“ и Валентин се бориха Веско да се върне у дома. Щастливи сме, че този Великден и своя четвърти рожден ден момчето ще посрещне със семейството си, заедно ще боядисат красиви яйца и ще направят най-вкусните козунаци. Защо ще са най-вкусните ли – защото татко му е хлебар, а когато към печивото се добави и голяма шепа любов, всичко става по-вкусно.

За децата като Веско и техните семейства, фондация „За Нашите Деца“ стартира кампанията „ВеликДен за дете в риск“. Всеки може да се включи и да подари шанс на поне още 20 момчета и момичета да разгърнат своя пълен потенциал в сигурна семейна среда. Организирайте заедно със семейството си, с приятели или колеги благотворителен базар със стари, ненужни вещи от най-долното чекмедже на бюрото или килера вкъщи, конкурс за най-вкусен козунак, изложба за най-красиво яйце, с която да покажете творческите си заложби, а после можете да тествате и тяхната здравина в една традиционна борба с яйца. А защо не си изберете и не направите нещо, което е изцяло по ваш вкус – идеи много, въображение – безгранично, особено когато сме обединени под една кауза – развитието и щастливо детство на децата в ранна възраст.

А ако вече имате други планове за Великден, винаги можете да дадете своя принос като ДАРИТЕ онлайн на нашия сайт. Защото все още хиляди деца и техните семейства имат нужда от вашата и нашата подкрепа!

Main Menu