ГЕРБ овладели и ЦИК, скочиха социалистите

05 Апр 2019 17:20

Коалицията ГЕРБ, ДПС и ОП се пренесе и в ЦИК. Доказателство за това са решенията им за служебно назначаване на Районни избирателни комисии. Това твърдят в позиция от централата на Българската социалистическа партия.

По думите им те отстраняват представителите на опозицията от ключови позиции, силово без аргументи.

От БСП посочват, че резултатите от последните заседания са, че от 31 РИК - 29 са с председател от ГЕРБ.

Те припомнят, че съотношението на представителите на ГЕРБ и БСП, вътре в самата ЦИК, е 7 към 6.

Червените твърдят, че въпреки изискванията за запазване на съотношението между парламентарно представените партии и коалиции, ГЕРБ, с помощта на представителите на ДПС и ОП, си осигурява пълен контрол върху Районните избирателни комисии.

От БСП са категорични, че причината е, че са затиснати от "Апартамент гейт" и срива в общественото мнение. Според тях статуквото търси начин да оцелее чрез контрол и манипулации.

"Няма да позволим това да се случи и ще защитаваме правата и демокрацията, в това число пред съда.", допълват в позицията си БСП.

 

Припомняме, че по-рано днес зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че червените сценаристи чертаят нов "Костинброд".

Вторият е ГЕРБ подчерта, че няма как от БСП да дават морална оценка, след като имат в евролистата си депутати с повдигнати обвинения за пране на пари.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова определи отхвърлянето на ветото на президента като поредната сделка между ГЕРБ и ДСП.

По думите ѝ ГЕРБ са се съгласили да опростят задълженията на мюфтийството, за да получат подкрепата на ДПС за ветото на Румен Радев.

По този повод Борисов заяви, че не са се договаряли с ДПС за вероизповеданията. След това Цветанов също отрече да има сделка с ДПС./news.bg

 

Main Menu