Автобусът във Варна катастрофирал заради здравословен проблем на водача

08 Апр 2019 10:35

Автобусът от градския транспорт във Варна е катастрофирал заради здравословен проблем на водача на рейса.

След катастрофата контрольорката в рейса отишла при водача, който заявил, че му е прилошало и причерняло. Това заяви пред bTV изпълнителният директор на градския транспорт във Варна Злати Златев.

Припомняме, рейсът се заби в къща след ляв завой. Автобусът премина през мантинела, след това се удари в 2 автомобила и спря в къща. При катастрофата пострадаха 10 души, сред които и 4 деца на възраст между 7 и 13 години. Няма опасност за живота на пострадалите.

 

В най-тежко състояние е водачът на превозното средство, който е настанен в здравно заведение. Той е с травми по корема и гръдния кош. Към момента той още говорил бавно и не много адекватно. След инцидента шофьорът бил в шок. По-сериозна травма има и жена на 62-годишна възраст, която е с комоцио и черепна травма. Водачът е дал отрицателна проба за алкохол.

Ясно е и че кормилната уредба на автобуса не е блокирала, защото след инцидента превозното средство е било извлечено и воланът работил. Иначе рейсът бил в експлоатация около 20 - 22 години.

Водачът е карал бавно, както разказват свидетели. Това се предполага и от маневрите и обстановката в момента на произшествието. Щетите по къщата са леки.

Стана ясно и че водачът е почивал последно в петък. Това било последен курс за неговата смяна - той започнал около 5.20 часа сутрин и трябвало да приключи около 13.20 часа. Пред това обаче той катастрофирал. По думите на Златев водачите в морската ни столица не давали често извънредни смени.

Main Menu