Делян Добрев пак подаде оставка като депутат

09 Апр 2019 16:32

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев подава оставка като народен представител в 44-тото Народно събрание, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Той е взел това решение след разговор с премиера Борисов.

"С поредната фалшива новина чашата на търпението ми преля - не искам повече името ми и това на ГЕРБ да бъдат петнени", коментира Добрев.

Той аргументира личния си акт и като знак на солидарност със своите колеги, които спазиха моралния стандарт на ГЕРБ и напуснаха постовете си само заради съмнения.

Припомняме, че през 2017 г. Добрев подаде оставка от всички заемани от него постове след разразил се скандал, придобил популярност с името „кумгейт“, за който бе обвинен от депутатката Елена Йончева, че е кадрувал по роднинска линия в община Хасково. Тогава депутатите гласуваха доброволно подадена оставка. Политическите опоненти на Добрев от парламентарната група на БСП обаче сезираха Конституционния съд за подадената оставка, отхвърлена чрез гласуване, а преди произнасянето на конституционния съд Делян Добрев оттегли оставката си. Конституционния съд впоследствие се произнесе, че конституцията на Република България е нарушена и парламентът няма право да отхвърля доброволно подадена оставка./fakti.bg

Main Menu