Валери Симеонов: Клошари и бездомници с предимство за НС

10 Апр 2019 14:23

Борисов приема оставки на килограм и демонстрира, че не му пука за капацитета на Народното събрание и на изпълнителната власт. Това коментира лидерът на НФСБ Валери Симеонов в кулоарите на парламента по повод оставката на Делян Добрев.
Валери Симеонов намекна, че след толкова оставки на дневен ред и при положение, че се принуждава за оставка човек от партията, неминуемо идва и въпросът и за оставката на министър-председателя Бойко Борисов.

По повод оставката на Делян Добрев Валери Симеонов подчерта, че е гласувал против, както и колегите му от НФСБ - "защото навсякъде, включително и в политиката трябва да има здрав разум". Делян Добрев бил кадърен човек и изключителен специалист в областта на енергетиката и икономиката.

 

Според Симеонов не бива да си представяме, че има "неизчерпаемост на кадърни кадри" в България, защото не било така. По думите му този "отвратителен процес, на който сме свидетели" и в който част от хората са и жертви, трябва да бъде прекратен.

Според Симеонов перспективата е, че за следващия парламент този, който има апартамент или не дай си боже фирма, не трябва и да си помисля да се кандидатира за народен представител.
За народни представители трябва да се кандидатират само малоимотни хора, такива, които спят под мостовете на Карловската река, и хора, които са клошари. В крайна сметка според лидера на НФСБ те ще бъдат с предимство.

Той е категоричен, че сме свидетели на едно опростачване в политиката с активно съдействие на опозицията и медиите.

По думите му кампанията спекулира с най-ниските чувства на българския народ - завистта и неудовлетвореността от живота.

Стига се до едно обезкървавяване на парламента, като не можем да отречем, че затова заслуга има и министър-председателят, посочи лидерът на НФСБ.

Той допълни още, че това, което виждаме в България са процеси ни приближават към времето на Великата китайска революция и Мао Дзе-дун, когато е имало разчистване на политическия елит.

А честито сега, възкликна Симеонов.

Main Menu