Валери Симеонов: Министър има 3 луксозни имота в София

11 Апр 2019 14:02

 

Оказва се, че действащ министър с доста крупни имоти – 3 големи апартамента в София, не живее в тези имоти. Оказва се, че живее някъде другаде. А той е длъжен да го декларира по закона за противодействие на корупцията. Това обяви пред журналисти в парламента лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Той нито не потвърди, нито отрече, че в големия луксозен имот живее министъра на туризма Николина Ангелкова.

,,Става въпрос за доста луксозен имот, за който има публикации в медиите. Той не е негова собственост, намира се в престижен квартал извън София. Няма да се учудя, ако колегите от НФСБ подадат сигнал до КПКОНПИ и да попитат защо в декларацията липсва този имот. Редно е да се попита чий е този имот, защото той не е на въпросния министър. А тук става дума за имот от два и половина декара, на три етажа. Това е имот, в който живее съответният министър със семейството си. Въпросът е защо не го е декларирал. Имотът се намира в квартал "Бистрица", на улица "Липа", но не зная на кого е. Това трябва да го установи КПКОНПИ. Обитаването трябва да бъде упоменато в декларацията. Да живееш в луксозен имот години наред и да не го обявиш... редно е обществеността да знае'', коментира Симеонов.

Относно сигналите, подадени за имоти, свързани с Валери Симеонов, лидерът на НФСБ заяви, че все още не знае кой е подал сигналите срещу него, но когато разбере, ще заведе дело срещу него.

 


Това не са мои имоти. Това са имоти, които са собственост на "СКАТ" ООД, тъй като тя има десетки имоти, там работят доста хора. Говорим за фирма, която е на печалба, поясни Симеонов.

Main Menu