Пламен Нунев: Полицията в Габрово реагирала със закъснение на извършения побой

12 Апр 2019 14:39

 

 

Областната дирекция на МВР в Габрово е реагирала със закъснение на извършения на 7 април от трима български граждани от ромски произход побой над служител в денонощен магазин и това е довело до ескалация на напрежението в града. Това обяви в кулоарите на Народното събрание председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Пламен Нунев.

За закъснели действия от страна на полицията в града призна и зам.-вътрешният министър Красимир Ципов. Той обясни, че е разпоредена проверка и, ако това се потвърди, ще има дисциплинарни наказания.

Трите лица от ромски произход, нанесли побоя в денонощния магазин в Габрово на 7 април, са установени още същата вечер, но са задържани едва на 10 април. След което обстановката в града се е нагнетила, заяви Пламен Нунев.

"Лично мое мнение е, че има забавяне на действията и реакциите от Областната дирекция на МВР предвид ситуацията. как се процедира при такива случаи - посещава се веднага местопроизшествието след получения сигнал, установяват се извършителите, задържат се за 24 часа в поделението на МВР, стартира бързото полицейско производство и по възможност, ако могат да бъдат осъдени веднага, обстановката щеше да е нормална. Тук смята, че ръководството на МВР трябва да направи в спешен порядък оценка за работата на ръководството на Областната дирекция в Габрово", коментира депутатът.

 

Main Menu