Над 60 хотела у нас предлагат безплатна трета нощувка

12 Апр 2019 22:05

Общо 62 места за настаняване се присъединиха към националната кампания "Неочаквана ваканция", която започна от началото на месеца.

Третото издание на инициативата цели да стимулира вътрешния туризъм. Предвижда се при две платени нощувки през април и май туристите да получават трета безплатна в местата за настаняване, които са се присъединили към инициативата. За посетителите това е стимул да обиколят повече забележителности, а за хотелиерите - да посрещнат повече гости, посочват от Министерството на туризма, допълвайки, че по този начин могат да се удължат активните сезони, съобщава news.bg.

С "Неочаквана ваканция" се поставя акцент върху пътуванията в страната през 2019 г. Ведомството призовава представителите на туристическия бранш да се включат в кампанията, която насочва вниманието на българите да търсят допълнителни варианти за пътешествия в собствената си държава.

 

Те могат да избират от списък с партньорски места за настаняване, който е достъпен на сайта на проекта www.neochakvanavakancia.bg. Списъкът е отворен и има възможност да се попълва до края на обявения период. Представителите на бизнеса, които желаят да участват, трябва предварително да направят безплатна регистрация на сайта и да създадат профил на хотела или къщата за гости.

Партньорски заявки вече са подадени от региони, в които се намират най-големите ни морски и планински курорти, от хотелски комплекси, но и от по-малки туристически зони, от семейни хотели, къщи за гости, СПА центрове, както и от столицата. Сред предлагащите безплатна допълнителна нощувка към две платени са места за настаняване в Албена, Банско, Баня, Белоградчик, Габрово, Главан, Гостун, Велико Търново, Златни пясъци, Копривщица, Кранево, Обзор, остров Света Анастасия, Пампорово, Поморие, Приморско, Разлог, Русе, Сандански, Св. Константин и Елена, Слънчев бряг, София, Стара Загора, Стройно и Чирпан.

Main Menu