Печат на тази страница

Освободиха Лютви Местан от ареста

15 Апр 2019 16:37

 

Лютви Местан беше освободен от полицейския арест в Кърджали. Информацията потвърдиха от МВР.

Лидерът на ДОСТ беше задържан в неделя вечер до 24 часа по закона за МВР, след като по-рано същия ден, при катастрофа с автомобила, който е управлявал, загина 6-месечно бебе. Злополуката стана на пътя за ГКПП "Маказа", на разклона за Загорско и Джебел.

Все още няма привлечен като обвиняем за тежкия инцидент. Очаква се до края на деня прокуратурата да обяви дали има повдигнато обвинение по случая.

„Престъплението е тежко и двама водачи са изпробвани, дали са употребили алкохол или наркотични вещества. Пробите са отрицателни. На този етап няма повдигнати обвинения”, каза Желязко Стефанов, Окръжен прокурор на Кърджали.

 

Огледа на мястото на катастрофата вчера е продължил повече от 5 часа, съобщава бТВ. В помощ на дознателите се включи и следовател, изпратен от Окръжния прокурор на Кърджали.

Разследването все още не е посочило виновен за катастрофата.

 

По случая е образувано досъдебно производство за катастрофа с причиняване на смърт по непредпазливост, за което законът предвижда до 6 години затвор. Ако Местан се кандидатира за евродепутат, ще получи имунитет и това ще спре разследването.

 

Засега само Местан и съпартийците му изложиха своята версия за катастрофата. Пострадалото семейство отказва среща с медиите, дори и без камера. По неофициална информация, в колата, с която семейството катастрофира е имало кошче за бебе. Не е ясно дали е било използвано и било добре обезопасено.

 

"Покрусен съм! Изразявам най-дълбоките си съболезнования към близките." Това бе публикувано в личния профил във Фейсбук на лидерът на ДОСТ Лютви Местан преди няколко часа.

Main Menu