Евелина Славкова: Ще наблюдаваме много тежка битка на преференции

15 Апр 2019 16:44

Ще наблюдаваме много тежка битка на преференции. Включването на Станишев в евролистата ще мобилизира опозиционните лидери по места да работят в полза на Станишев, което ще доведе до позитиви и за самата партия, защото това ще налива гласове в БСП. Ако беше останал извън листата, опозицията на Нинова просто нямаше да работи по места.
Това каза за БНР социологът от изследователски център „Тренд“ Евелина Славкова в коментар за пленума, на който беше пренаредена евролистата на социалистите.

 

Славкова коментира и думите на Нинова, че не носи отговорност за гласуваната листа:

„Вътрешнопартийната битка влиза в кулминационен момент, който може да доведе до още по-интересни обрати след европейските избори“.

 

Пленумът на БСП не е отклонил вниманието от казуса „Апартаментгейт“, който нанася щети на ГЕРБ, убедена е Славкова. В „Тренд“ се обработват данни от проучване как скандалът се е отразил на управляващата партия. „Тази листа (на БСП - б.р.) е толкова интересна, че ще трябва още дълго време да разсъждаваме върху нея и да наблюдаваме какъв ефект ще има върху вътрешнопартийните игри, а и във външнополитически план - битката ГЕРБ - БСП“, допълни Славкова.

Камилски дол

Main Menu